Menu

Adviezen over bouwafval

Adviezen: Afvalplan verbouwing of bouwproject

Een van onze adviezen is dat u voor aanvang van een verbouwing of bouwproject een afvalplan maakt. Een afvalplan geeft inzicht in de te verwachten soorten en hoeveelheden bouwafval. Daarna kunt u bekijken of een specifieke afvalstroom groot genoeg is voor een container.  Als u veel afval van een bepaald product hebt, loont het vaak om het zelf al te scheiden.

Verplicht scheiden afval

Let bij het bestellen van een container goed op wat er WEL en NIET in mag. Bij verkeerde soorten bouwafval of materialen in de container die besteld is, krijgt u altijd een naheffing die flink kan oplopen. Soms kan het  scheiden van afval door de overheid worden verplicht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan asbest materiaal.

Vergunning voor afvalcontainer

In de meeste gevallen heeft u voor het huren van een afvalcontainer  geen vergunning nodig. Gemeentes in Nederland hanteren echter allemaal verschillende voorwaarden inzake een vergunning voor een afvalcontainer. De  informatie kunt u opvragen bij de afdeling parkeerbeheer van uw gemeente.

Waarom wel een vergunning?

De gemeente is verantwoordelijk voor het gebruik van deze openbare weg en moet de veiligheid waarborgen. Het is daarom doorgaans verboden om zomaar containers op de openbare weg te plaatsen.  Vergunningen worden vaak wel makkelijk verleend. Neem altijd van tevoren contact op met de gemeente waar uw project plaatsvindt en waar u de container wilt laten plaatsen. Soms is er geen vergunning vereist.

Wat zijn de voorwaarden?

De gemeente baseert haar beslissing op:

  • De afmetingen van de container
  • Hoe lang de container geplaatst wordt
  • Mogelijke overlast voor omwonenden, voetgangers en het verkeer

Houd er rekening mee dat aan het aanvragen van een vergunning voor een puincontainer kosten zijn verbonden. Dit bedrag verschilt per gemeente. Nog een van onze belangrijkste adviezen: Vraag uw vergunning tijdig aan! De behandeling van uw vergunningaanvraag duurt vaak een aantal weken tot enkele maanden.

Gescheiden inzameling van bouwafval start met de keuze van een geschikte afvalcontainer. Wij hebben een breed scala aan afvalcontainers in ons assortiment. Hiermee hebben wij altijd een oplossing die past bij het afval dat bij u vrijkomt.

Heeft u vragen over het af te voeren materiaal of wilt u andere adviezen van ons, neem dan direct contact met ons op onder nummer 030-2251533  of stuur een mail met uw vraag. Wij zullen proberen u zo spoedig mogelijk van een professioneel advies te voorzien.

 

Geen vragen, maar direct bestellen? Klik op de bestelbutton.

 

Bestellen
X